Кінець лютого відкриває нам нові горизонти і тут варто знати на що саме звернути увагу під час підготовки авто до весняного сезону.

  • Першим пунктом, це звичайно ж шини. Тож настає зірковий час чохлів для коліс. Слід зважити на те, що з настанням тепла зимова гума не те що стає непотрібною, вона починає не аби як шкодити безпеці руху. При середньодобовій температурі + 5 ° С вона стає м’якою, гірше тримається асфальту і при першому ж перевантаженні переходить в ковзання. Саме тому навіть звичайне гальмування може супроводжуватися писком і заносом. 

Через те, що гальмівна система взимку працює в надпотужному режимі, з настанням весни її теж обов’язково потрібно перевірити, й за потреби замінити гальмівні колодки.

  • Також варто звернути увагу на кузов, якщо після ретельного його очищення від залишків солі та реагентів, десь будуть сліди іржі чи корозії, то їх обов’язково треба видалити й обробити місця засобом, що відновлює лакофарбове покриття.
  • Щодо акумулятора, то робота обігрівача й мотору лишає відбиток на його загальній роботі, то ж з переходом в лайт режим буває що й він дає збій. Тут на допомогу приходить тестер та зарядний пристрій для акумуляторів. А також варто проінспектувати клеми на предмет окислення.

Далі переходимо до салону авто.

  • Окремим пунктом звичайно стануть Аптечка і Вогнегасник - тут ми перевіряємо строки та наповнення.
  • Щоб ретельно вичистити весь зимовий бруд в нагоді стане автомобільний пилосос, а також серветки з мікрофібри.
  • За потреби можливо варто буде провести заміну чохлів на сидіння та килимків, які втратили охайний вигляд за довготривале використання, також уважно оглянути місця під ними на предмет затримки вологи, реагентів чи коррозії.
  • Також варто звернути увагу на сітки в багажник та сумки органайзери, які допоможуть тримати порядок в багажному відділі Вашого автомобіля.